اگر ما بتوانیم دوباره جهان را آغاز کنیم, آیا حیات مجددا همین گونه تکامل میابد؟
فرگشت مد نظر آتئیستها در حال تبدیل شدن به عاملی برای اثبات هدفمندی در پیدایش موجودات زنده
✍سوال:
آیا از ابتدا مشخص بوده است که چه نوع موجودات زندهای بر روی زمین ایجاد میشوند؟ یا موجودات زندهای که اکنون روی زمین وجود دارند محصول تصادفات هستند و شانسی انتخاب شدهاند؟
حامیان فرگشت همیشه معتقد بودند که از ابتدا مشخص نبوده چه نوع موجوداتی روی زمین شکل خواهد گرفت و موجودات زندهای که اکنون روی سیارهی زمین هستند, محصول جهشهای تصادفی میباشند و از این رو ممکن بود جهشهای تصادفی دیگری رخ دهد و به عنوان مثال عقاب و یا حتی انسان ایجاد نشوند و در عوض موجودات دیگری ایجاد شوند. اما در سالهای اخیر دانشمندان به کشفیات شگفتانگیزی رسیدهاند که در حال دگرگون کردن علم و تبدیل کردن فرگشت به عاملی برای اثبات وجود هدفمندی خیره کننده در پیدایش موجودات است. یکی از این شگفتیها این است که دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند که تا حد بسیار زیادی از ابتدا مشخص بوده چه نوع موجودات زندهای روی زمین شکل خواهند گرفت.
به عنوان مثال ژورنال آکادمی علمی بریتانیا و ncbi با انتشار مقالهای اعلام کردند:
Should the tape of life be replayed, would it produce similar living beings? A classical answer has long been ‘no’, but accumulating data are now challenging this view
recent observations suggest that there are predictable portions within life's tape and that evolution might not be as unpredictable as once thought 25 years ago.
🔹ترجمه:
اگر نوار زندگی را تکرار کنیم آیا مجددا همین موجودات زنده ی فعلی ایجاد میشوند؟ پاسخ کلاسیک به این سوال برای مدت طولانی "نه" بود, اما اطلاعات جدید بدست آمده این دیدگاه را به چالش کشید. مشاهدات اخیر نشان دادند که قسمتهای قابل پیش بینی در نوار زندگی وجود دارد و تکامل ممکن است آنگونه که 25 سال پیش تصور میشد, غیرقابل پیش بینی نباشد
http://rsfs.royalsocietypublishing.org/content/5/6/20150057
به این مثال دقت کنید:
وقتی یک تاس را پرتاپ میکنید ممکن است هر کدام از اعداد 1 تا 6 به طور شانسی انتخاب شود. حال تصور کنید یک تاس در دستتان هست و وقتی این تاس را 3بار پرتاب کنید به طور کاملا تصادفی به ترتیب اعداد 1 و 4 و 6 ظاهر شوند. اکنون اگر مجددا از شما بخواهند 3 بار دیگر همان تاس را بیندازید, چقدر احتمال دارد که دقیقا همان اعداد قبلی( یعنی 1 و 4 و 6) ظاهر شوند؟ مطمئنا پاسخ این است که به احتمال زیاد اعداد متفاوتی ظاهر میشوند و بعید است که دقیقا همان سه عدد قبل ظاهر شوند. حال تصور کنید شرایط به گونهای است که اگر هزاران بار این تاس را به ترتیب 3 بار پرتاب کنید, هر دفعه دقیقا همان اعداد(یعنی 1 و 4 و 6) ظاهر میشوند! برداشت شما از اینکه هربار این تاس را 3 بار پشت سر هم پرتاب میکنید به طرز شگفت انگیز و عجیبی همیشه فقط همان 3 عدد ظاهر میشود چیست؟
دانشمندان در حال رسیدن به این نتیجه هستند که پیدایش موجودات زنده روی زمین نیز همینگونه است. همانگونه که هر بار تاس را به ترتیب 3 بار پرتاپ میکردید همیشه همان 3 عدد یکسان می آمد, همین اتفاق برای موجودات زنده نیز رخ میدهد و هر بار حیات را آغاز کنیم مجددا همین موجودات زنده ایجاد خواهند شد. دقت کنید که طبق دیدگاه حامیان فرگشت پیدایش موجودات زنده تصادفی است و اگر زمان را به عقب برگردانیم ممکن بود جهشهای دیگری رخ دهد و موجودات دیگری به وجود آیند. اما اکنون دانشمندان به این نتیجه رسیده اند همانگونه که هربار 3 بار تاس را میانداختید همیشه اعداد 1 و 4 و 6 ظاهر میشدند, اگر حیات دوباره آغاز شود نیز همیشه همین موجودات فعلی ایجاد خواهند شد. سایت علمی کوانتا(سومین سایت علمی معتبر جهان) نیز با انتشار مقالهای اعلام کرد:
اگر ما بتوانیم دوباره جهان را آغاز کنیم, آیا حیات مجددا همین گونه تکامل میابد؟ تعداد زیادی از زیست شناسان معتقد بودند: خیر, اگر نوار زندگی را تکرار کنیم ممکن است جهشهای دیگری رخ دهند و شما را به مسیرهای دیگری ببرد. (اما) طبق نتایج جدید منتشر شده در ژورنال Science سلولهای دسای( Desai’s yeast ) این باور را زیر سوال بردند
https://www.quantamagazine.org/20140911-evolutions-random-paths-all-lead-to-the-same-place/
پ.ن: در مورد تاسها, هر شخصی به این نتیجه میرسد که با وجود اینکه پرتاب کردن تاس قائدتا باید یک امر تصادفی باشد, اما کسی شرایط را به گونه تعیین کرده است که همیشه فقط این 3 عدد یعنی 1 و 4 و6 ظاهر شوند. در مورد پیدایش موجودات زنده نیز همینگونه است. با وجود اینکه تصور میشد پیدایش موجودات زنده تصادفی و غیرقابل پیش بینی است, اما شرایط به گونهای تعیین شده است که حتما همین موجودات زندهی فعلی(از جمله انسان) ایجاد شوند و نه موجودات دیگری.
رد شبهات ملحدین
- ۰ نظر
- ۱۹ ارديبهشت ۹۶ ، ۲۰:۳۷